Despre noi

„Karate Club Turda”

  • Primul club de karate infiintat in Turda
  • Membru in FRK WKC(afiliata WUKF)
  • Presedinte: Sever Cucu-4 Dan; vicepresedinte al Comisiei mondiale de arbitraj din cadrul WUKF; practica karate din 1979
  • Instructori: Coroi Tudor-1 Dan; practica karate din 1985

Avem satisfactia ca prin mina noastra au trecut sute de copii, carora le-am transmis, cred, un mod de viata, un comportament deosebit, le-a m insuflat setea de perfectionare continua, de stapinire a diverselor situatii, de incredere si prietenie. Avem bucuria de a ne intilni cu fosti elevi carora le este drag sa vina la noi, sa se opreasca si sa depanam impreuna amintiri din sala, sa se intereseze despre club, copii, performante, etc. Ne pare bine ca nu am renuntat niciodata sa prcticam acest sport astfel am facut sa dainuiasca peste ani in oras karatele !

Mesajul nostru ce se adreseaza VOUA, dragi PARINTI !
E momentul să vă gîndiţi cît de sănătos va fi copilul dvs. peste 10-15-20 ani ! Dorim sa va insuflam dorinta, increderea ca practicarea unui sport (indiferent care va fi acela, dans modern, volei, rugby, fotbal, tenis..etc) va contribui la cresterea unui copil sanatos, puternic, care va stii sa traiasca „in grup”. De fapt il va pregati pentru viata !

Cineva spunea ca pe el il intereseaza doar VIITORUL, pentru ca acolo isi va desfasura activitatea ! Viitorul copiilor nostri, dragi parinti ! Rezultatele deosebite ale sportivilor se datoresc in primul rind voua, PARINTILOR, celor care intelegeti importanta practicarii sportului !

Nu priviti karate-ul ca un sport violent ! Karatele este o filozofie si un mod de viata. Antrenamentul de karate este menit sa dea o judecata mai clara, simpla si curata, asemanatoare aceleia pe care o avem la nastere, inainte de a fi influentati de lumea exterioara. De aceea copiii inteleg mai repede. De aceea parintii observa o schimbare in modul de viata al copiilor: mai linistiti, mai ordonati, mai intelegatori. Observa o mai mare incredere in ei si fortele lor. Copii, obisnuiti cu cei de acasa, cu rugaminti mai mult decit cerinte, ajung in sala, unde vad colegii cum asculta si executa exercitiile comandate, fara urma de impotrivire si, nu li se mai pare anormal ca parintele sa ridice putin vocea cerindu-i sa fac un lucru !

“Traiul” intr-un grup organizat duce la altruism, la a-ti ajuta colegul din sala, la a sustine un efort, pe care un copil obisnuit nu-l face , fie pentru ca nu e pus, fie pentru ca nu stie. Astfel impingem limitele tot mai departe si ajungem sa ne miram ca fiul nostru face 10 flotari, ca fiica mea isi masoara puterile cu un baiat, sau, la 6 ani stie ce insemna sa suferi pentru echipa, incurajindu-si colegul intr-un concurs ! Bravo !
Voi parintii si noi antrenorii, impreuna, vom modela oameni adevarati !